Home Centrala termica in rate Centrala termica de apartament Vrei centrala termica in rate? Ce trebuie sa stiti?

Vrei centrala termica in rate? Ce trebuie sa stiti?

Achizitia in rate a unei centrale termice implica costuri mari, costuri ce pot fi acoperite printr-un imprumut.

Daca vrei sa cumperi centrala termica in rate, daca te-ai saturat de sistemul centralizat de incalzire si distributie a apei calde, trebuie sa analizezi inainte ofertele pe care le ai la dispozitie.

Cand te hotarati sa renunti la „apa calda de la stat”, si doresti sa-ti instalezi centrala termica, dar nu ai suma necesara de bani pe care sa-i platesti dintr-o data, trebuie sa stii ca poti apela la sistemul de rate pentru a-ti achizitiona o centrala termica.

Pentru a plati o astfel de centrala cu banii jos, este o problema chiar si pentru un om cu venituri medii, mai ales daca alegi o centrala pe care ai vrea s-o ai mai mult de 2 ani, cat este in mod normal termenul de garantie.

Problema costurilor a adus in piata o serie de posibilitati aduse clientilor de achiztie in rate a centralelor termice, in special a centralelor termice de apartament.

Daca nu aveti pe nimeni care sa va imprumute, puteti apela la bancile comerciale ce si-au diversificat produsele financiare pentru persoanele fizice. Trebuie sa va adresati bancii, pentru a face rost de suma necesara cumpararii unei centrale termice? In acest caz, trebuie sa stiti ca puteti alege imprumuturile pe diverse perioade, cu cat perioada este mai lunga, cu atat rata lunara este mai mica. Evident, ca la orice credit bancar, va dura ceva pana il veti obtine, deci trebuie sa aveti rabdare la achiztia in rate a unei centrale termice.

Creditele pentru o centrala termica se pot face cu avans sau fara, conditiile de eligibilitate fiind hotarate de nivelul lunar al ratei stabilite pentru suma ce urmeaza a fi imprumutata, in functie de gradul de indatorare stabilit in concordanta cu veniturile lunare ale fiecaruia. De regula, rata lunara nu poate depasi jumatate din veniturile nete ale solicitantului de credit.

Actele necesare unui astfel de credit: acte de identitate (buletin, carte de identitate), adeverinta de venit (in original si in copie). Daca platiti avans, vi se va cere dovada platii respectivului avans, respectiv o factura proforma eliberata de magazin.

Sunt multi distribuitori de centrale termice ce au contracte de colaborare cu bancile comerciale si Institutiile Financiare Nebancare (IFN-urile), astfel ca poti solicita un credit direct din magazinul de unde vrei sa-ti achiztionezi centrala termica.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies