Home Casa in rate Apartament in rate Romanii cumpara apartamente in rate direct de la dezvoltatori

Romanii cumpara apartamente in rate direct de la dezvoltatori

Dezvoltatorii imobiliari ofera apartamente in rate proprii, fara implicarea vreunei institutii financiare.

Faptul ca omul nu mai este nevoi sa aiba de-a face cu banca (careia poate ii este dator, ori poate fiind inscris in Biroul de Credit ca rauplatnic, banca nu-i mai acorda oricum un credit), il incanta, astfel ca, dezvoltatorii care ofera apartamente in rate, in sistem propriu de finantare au deja succes pe piata.

Numarul mare al celor ce vor sa cumpere un apartament in rate, dar au fost refuzati de banci i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari sa-si adapteze produsele, astfel inca sa prinda si posibilitatea de finantare. Multi romani merg direct la dezvoltatori pentru a solicita rate, la apartamentul dorit.

Oricum, retineti ca si in cazul dezvoltatorilor ce ofera apartamente in rate, nu exista concesii, aceste firme nefiind societati de binefacere, ele avand ca scop obtinerea de profit, deci, nu va asteptati la mari concesii.

In general avansul solicitat de dezvoltatori pentru apartamentele vandute in rate este de 25%, iar ratele lunare sunt egale.

Dezavantjul acestor credite de achizitie in rate a unui apartament direct de la dezvoltator este dat de termenul scurt in care se acorda efectiv creditul, deci, perioada de creditare este mult mai redusa decat la o institutie financiara, o banca sau o institutie nebancara.

Avantajul major al apartamentelor in rate direct de la dezvoltator este dat de ideea ca respectivul cetatean a fost refuzat de banca, deci, n-a indeplinit conditiile de eligibilitate necesare pentru a i se aproba creditul imobiliar, motivele fiind multiple, insa, cele mai multe cazuri sunt refuzate datorita prezentei din ce in ce mai numeroasa in Biroul de Credit (cetateni ce au experiente anterioare negative legate de alte credit, motiv pentru care sunt inscrisi in lista neagra a Biroului de Credite, cu un scoring negativ).

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies