Home Casa in rate Apartament in rate Rate la dezvoltator pe 10 ani. Oferte actuale.

Rate la dezvoltator pe 10 ani. Oferte actuale.

Apartamente si garsoniere de vanzare prin rate la ezvoltator achizitionate pe o perioada contractuala de 10 ani.

Cei care sunt refuzati de banci la creditare, cei care sunt sceptici in relatia cu bancile, au o alternativa in piata pentru achiztionarea unei locuinte: rate la dezvoltator.

Posibilitatea cumpararii directe de la cei care au dezvoltat complexul de locuinte reprezinta o optiune pentru neeligibilii bancilor, dar si pentru persoanelor reticente serviciilor bancare uzuale.

Cei mai multi dintre cei care apeleaza direct la dezvoltatori pentru a-si cumpara o locuinta sunt cu istoric negativ, adica au avut in trecut un credit si pentru neplata ratelor la un moment dat au fost raportati de banca catre Biroul de Credit.

Astfel de anunturi cu rate la dezvolator pe 10 ani gasiti chiar si pe marile platforme dedicate anunturilor de tot felu. Am vazut pe OLX cateva oferte de acest gen, dar si pe Publi24 si pe Trovit.

Dar nu doar anunturile sunt vizibile in online, ci si recomandarile directe ale dezvolatorilor imobiliari.

Spre exemplu, cei de la SOLUMNIA, ofera creditare pe 5, 10 ori 15 ani pentru achiztiona unor apartamente noi cu 2, 3 ori 4 camere. Aceasta firma solicita avans de minim 25% si plata in 4 transe.

O alta societate care pune la bataie rate la dezvolator este Caisul Residence. Aceasta firma ofera posibilitatea achiztionarii de apartamente cu doua camere cu rate incepand de la 400 de euro. Contractul are o durata de maxim 10 ani. Avansul este de minim 30% pentru apartamentele de doua camere. Acest ansamblu este situat langa podul Fundeni.

O alta firma care ofera rate la dezvoltator este Breazu Rezidential. La ei gasiti de achiztionat apartamente cu avans de minim 20%, cu contract incheiat pe 10 ani. Daca platesti anticipat jumatate din valoarea apartamentului, obtii o reducere de 2%.

Ratele la dezvolator sunt mai mari decat cele oferite de banci pentru creditele ipotecare.

Pentru cine isi permite sa plateasca lunar intre 500 si 4.000 de euro, merita achiztionat o locuinta in acest mod. Platesti o perioada mai scurta de timp si nu mai depinzi de banca. Chiar daca nu ai o reputatie pozitiva in relatia cu bancile, cumpararea unei locuinte prin dezvoltator nu te afecteaza.

Cu siguranta cumpararea unei locuinte prin Programul Prima Casa ori printr-un credit ipotecar inseamna rate mai mici achitate pentru o perioada lunga de timp. Pe cand ratele achitate direct la dezvoltator in urma unui contract incheiat direct cu acesta inseamna plati lunare mai mari si perioada mai scurta de contractare.

Ca solutie alternativa pentru cei care nu se incadreaza cerintelor bancilor, achizitia unei locuinte prin rate la dezvoltator poate avea avantaje si dezavantaje.

Principalul avantaj al acestui sistem este imposibilitatea justificarii anumitor venitui. Ratele de la dezvoltator nu sunt reglementate ci sunt negociate direct, putand diferi destul de mult de la o persoana la alta.

Rambursarea se face intr-o perioada mult mai scurta, clientul putand negoicia avansul cat si perioada maxima de acordare a creditului.

Avansul de la dezvoltatori este mai mare decat la banca, insa, dezvolatorul nu-ti cere justificarea veniturilor, nici o vechime minimma in munca. Plus de asta, aceste societati nu sunt interesate nici de istoricul tau de plata. Deci, poti cumpara un apartament de la dezvolator chiar daca esti rau platnici si apari cu restante in Biroul de Credit.

Un alt avantaj major al ratelor la dezvolator este dobanda 0. In timp ce bancile cer dobanda, chiar si pentru creditul prima casa (transformat in creditul prima familie), dezvolatorii nu solicita dobanda, toate costurile fiind incluse in rate de la inceput.

De asemenea, dezvolatorii nu iti solicita asigurare.

Deazavantajele sunt si ele destul de importante si demne de subliniat. Daca un dezvolator nu are o afacere tocmai functionala si da faliment, s-ar utea sa piezi banii de avans si locuinta.

Pentru ca aceste firme nu sunt restrictionate de BNR, dezvoltatorii pot introduce in contracte tot felul de clauza si diverse costuri care s-ar putea sa urce foarte mult pretul unui apartament.

Oamenii sunt interesati de ratele la dezvolator pe 10 ani, pentru ca de regula contractele incheiate de aceste firme sunt pe maxim 5 ani. Am remarcat totusi ca in ultima perioada dezvolatorii au inceput sa prelungeasca aceste contracte.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies