Home Masina in rate Credit auto bancar Oferta de credite auto a scazut in 2014, dar creditele s-au ieftinit

Oferta de credite auto a scazut in 2014, dar creditele s-au ieftinit

Ce aduce nou 2014 in materie de credite auto? Ieftinire si rarefiere!

Inceptul anului 2014 inseamna o ieftinire a creditelor auto, dar si o scadere a ofertelor. Acest fapt este unul obisnuit pentru aceasta perioada, cel putin din punctul de vedere al cererii de masini.

Creditul auto, accesat direct de pe internet, adica online, reprezinta cea mai cautata forma de imprumut pentru doritorii de masini in rate.

Scazand numarul de masini vandute, a scazut si numarul de credite, bancile fiind descurajate in acordarea creditelor auto, ofertele fiind destul de rarefiate in ultimii ani. Bancile ce se doresc a fi active pe piata, luand in considerare toate produsele financiare avute in portofoliu, au ieftinit imprumuturile destinate cumpararii de masini, in special pe linia creditelor cu dobanda variabila.

Astfel, creditul auto are costuri mai mici decat imprumuturile de consum, cele destinate unor nevoi personale, iar obtinerea unui credit destinat achiztiei de masini, aduce economii substantiale clientilor. Din pacte a scazut numarul bancilor ce acorda credite auto.

Ca mai toate categoriile de credite, si cele auto au fost in deriva dupa criza economica, iar vanzarile de autoturisme au scazut semnificativ. Astfel, o serie de banci si-au pierdut interesul pentru creditele auto, unele banci chiar eliminand aceasta forma de finantare din portofoliul curent.

Pe de alta parte, societatile ce mai dau inca credite auto, au ieftinit imprumuturile, cele mai mari reduceri inregistrandu-se la ofertele cu dobanda variabila, astfel ca dobanda anuala efectiva a scazut cu cca. 2-3 procente.

In acest an, DAE pentru creditele auto a scazut si sub 10%, pentru cele mai avantajoase imprumuturi destinate achiztiei de masini.

Pentru celelalte tipuri de credite auto, cele a caror dobanda este una fixa, bancile au fost destul de rigide, preferand sa pastreze dobanzile practicate in trecut.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies