Home Casa in rate Credite ipotecare Cum sa-ti iei casa direct de la dezvoltator?

Cum sa-ti iei casa direct de la dezvoltator?

Casele in rate direct de la dezvoltator sunt si in 2017 la mare cautare

Ratele la dezvoltator sunt in general mai mari, pentru ca, in acest caz creditul se acorda pe perioade mai scurte de timp.

Case in rate direct de la dezvoltator 2017 este o forma discreta de ocolire a bancilor.

Cu legea darii in plata pe butuci si programul prima casa minimizat, alternativa romanilor de a-si cumpara o casa ramane cea de achizitie directa de la dezvoltatori.

Dupa parerea noastra, in 2017, cumpararea unei case in rate direct de la dezvoltatori este o solutie avantajoasa pentru cine isi permite sa ramburseze suma aferenta intr-un timp mai scurt.

De acum nu mai se pune problema avantajului neplatii avansului, pentru ca, bancile au instituit un avans maricel, fapt ce le confera dezvoltatorilor un atuu in plus. Pana acum, oamenii se fereau sa achizitoneze direct de la dezvoltator pentru ca avansul era mare, comparativ cu cel impus de banci pentru ale lor credite ipotecare. De cand au introdus si bancile avansuri generoase pentru aceste produse financiare, plaja ofertelor s-a largit simtitor.

Cu siguranta va urma un interval interesant din punctul de vedere al caselor achizitionate cu rate la dezvoltatori, pentru ca, incepe sa devina din ce in ce mai atractive pentru clienti.

Daca avansul perceput de banci va creste, cu siguranta ca ratele la dezvoltatori vor deveni si mai atractive. Pana la urma, acest lucru nici nu este neaparat rau, pentru ca dintr-o concurenta cinstita are de castigat consumatorul.

La devoltatori se solicita in general un avans de 10-15% la semnarea contractului (in general inainte de finalizarea constructiei), iar restul avansului se plateste la darea in folosinta a locuintei. Ce ramane se plateste in rate ca la un credit ipotecar obisnuit.

Multi dezvoltatori ofereau apartamente prin programul Prima Casa. Pentru anul 2017 s-a dat drumul la programul Prima Casa, urmand ca in acest an sa se acorde in jur de 30.000 de credite.

Unii dezvoltatori au colaborari cu bancile, astfel ca gasesc finantari optime pentru clientii lor.

Acordarea creditelor la dezvoltatori se fac pe perioade mai scurte de timp decat cele acordate de banci pentru produse similare. La dezvoltatori, creditul se ramburseaza in general intr-o perioada de sub 10 ani. La banci, un credit ipotecar se contracteaza chiar si pentru 30 de ani. Aici ar fi avantajul unui credit ipotecar bancar, in sensul in care, perioada mai lunga de timp determina o diminuare a ratelor si o reducere a poverii financiare pentru imprumutat.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies