Esti in cautarea unei case noi pe care sa o achizitionezi in rate, in Bucuresti? Iata cateva pareri care iti vor fi de folos.
Pentru cei ce cauta case noi in Bucuresti, trebuie sa stie ca ar fi un moment propice sa cumpere, tinand cont de evolutiile Euro si ROBOR.
Dupa cum spun specialistii, odata cu cresterea ROBOR-ului, pretul caselor/apartamentelor incepe sa scada, asadar, e momentul sa investesti.
In Bucuresti, pretul mediu pe metru patrat inregistrat anul trecut a fost de cca 1.200 – 1.300 de Euro. Tendinta la locuintele noi era de scadere anul trecut, in timp ce la locuintele vechi tendinta a fost de scumpire. .
Case noi in Bucuresti sunt printre cele mai cautate obiective de locuint din tara, conform statisticilor din piata imobiliara.
Sectorul imobiliarelor a fost insufletit de programul Prima Casa, program ce a pornit cu greu in 2009, dar intre timp a devenit destul de populare.
Clientii ce cauta case noi in Bucuresti sunt mult mai numerosi decat in alte localitati din tara. Oamenii cauta locuinte in cladiri in general reduse ca inaltime, ata tin case noi cat si in cele vechi.
Suprafetele cautate variaza si ele destul de mult, insa predominante sunt apartamentele de doua camere, garsonierele si apartamentele de trei camere.
Se cauta de asemenea case noi in Bucuresti si cu mai multe camere, cu camere spatioase, cu parcare, in zone rezidentiale, de siguranta, cu paznic si alte facilitati utile pentru persoanele cu un serviciu obositor ce le ocupa mare parte din timp.
Sunt cautate si casele care au teren inclus, cu locuri de parcare, cu scoli in zona, cu restaurante si alte obiective de interes.
Pentru ca multi bucuresteni vor sa-si diminueze drumul de la birou pana la domicililiu, avand in vedere traficul infernal de multe ori in care se circula, exista o tendinta de a schimba locuintele si de a achizitiona in zone in care firme mici ori mari isi desfasoara activitatea.
Sa ne mutam mai aproape de birou este ideal, chiar daca de multe ori nu este optiunea ideala din punct de vedere al locatiei. Schimbarea domiciliului pentru a fi mai aproape de locul de munca este o premisa de la care pleaca multi bucurestenti atunci cand cauta case noi in Bucuresti.
Pentru ca si dezvoltatorii imobiliari au construit in zone in care exista aglomeratie de firme, de multinationale unde lucreaza foarte multi bucuresteni, i-au atras cumva pe potentialii clienti sa se gandeasca practic pe termen mediu si lung.
De exemplu, in zona de nord a capitalei, unde sunt foarte multe cladiri de birouri si unde lucreaza multi bucuresteni, dezvvoltatorii imobiliari au construit masic, largind piata imobiliara a zonelor.
In Bucuresti, unde veniturile sunt mult mai mari fata de restul tarii, deja alegerea inclina substantial inspre distanta fata de locul de munca, si abia apoi spre pret.
Nici cartierele mai vechi n-au fost uitate de dezvoltatorii imobiliari care au investit masiv in cladiri de birouri. Si aceste zone vor fi iarasi la mare cautare, tinand cont de proximitatea locului de munca.
Cele mai cautate zone de locuinte din Bucuresti, dupa spatiile de recreere si alte facilitati puse la dispozitia locatarilor sunt: zona Tineretului, zona Nicolae Grigorescu, zona Titan si zona Vatra Luminoasa.
Exista totusi diferente mari intre preturile caselor si ale apartamentelor din zone opuse ale capitalei. Astfel, preturile variaza de la 890 de lei in cartierele Ghencea si Rahova la peste 2.600 de euro, in zonele Kiseleff si Aviatorilor.