Home Casa in rate Case si vile in rate Case in rate fara banca

Case in rate fara banca

Multi dintre cei ce doresc sa cumpere in rate o casa fara sa implice banca sunt neeligibili pentru un credit ipotecar bancar.

Casa in rate fara banca poti sa achizitionezi doar daca lucrezi direct cu dezvoltatorii, adica cu cei ce au construit respectivele locuinte.

Sunt foarte multe oferta de case cu rate direct la dezvoltator pe piata romaneasca, in fapt, multe din vanzarile de case ce se efectueaza in prezent in domeniu, se fac in special direct la dezvoltator, fara implicarea institutiilor financiare bancare ori nebancare.

Poti sa platesti o casa in rate, fara banca, chiar si la proprietarii individuali, adica la omul de rand ce are de vanzare un apartament.

Proprietarii apartamentelor, cei ce au ramas cu ele nevandute fac si astfel de concesii, numai sa scape de diverse poveri financiare. Multi dintre ei au cumparat apartamentele in rate pentru a le inchiria, urmand ca plata chiriei sa le plateasca ratele, insa, intre timp a venit criza, s-au micsorat veniturile, au scazut chiriile, iar ei au ramas sa plateasca niste rate mult crescute, fapt ce-i conduce si la a accepta astfel de compromisuri, adica, sa vanda apartamentele chiar ei in rate.

Am vazut foarte multi proprietari de apartamente ori de terenuri (in special de terenuri – le vedem cu totii probabil prin zonele turistice, cum sunt scoase la licitatii de proprietari ori chiar de banci) ce vor sa vanda inainte de a le lua banca respectiva proprietate, fapt ce-i conduce pe acestia la diminuarea semnificativa a pretului, dar si la variante de genul ratelor.

Varianta de a cumpara o locuinta in rate, direct de la dezvoltatori este mai ieftina decat celelalte, adica decat creditele ipotecare de la banca ori IFN, ba chiar si decat ratele la proprietarul individual.

Aceste rate direct la dezvoltator au avantajele si dezavantajele lor, sistemul de creditare se face direct la constructor, fapt ce nu te mai conduce la o birocratie nesfarsita cum se intampla la banci. Dezvoltatorii solicita un minim de acte pentru acordarea creditului ipotecar, in general nu ti se solicita adeverinte de venit ori eu mai stiu ce alte documente, vanzatorii nu impun rate in functie de venitul tau, ci solicita rate fixe. Dezavantajul acestor credite direct la dezvoltator este ca timpul de creditare este limitat in general la maxim 15 ani, fapt ce determina o rata lunara platita de clientii care cumpara un apartament, mult mai mare decat cele practicate de banci in mod obisnuit.

Riscurile la creditele direct la dezvoltator sunt intr-un fel mai mari decat la banca, pentru ca dezvoltatorii nu stau pe ganduri daca nu-ti platesti ratele si te dau afara din casa, pentru ca, in definitiv, este casa lor pana nu-ti achiti in totalitate creditul respectiv.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies